Hur ska jag ta ut min pension? Hur många svenskar ställer sig den här frågan flera gånger om året under en period från 55 år och uppåt? Tusentals är nog en korrekt uppskattning. Hur många lyckas sedan optimera uttaget? Tyvärr inte så många som det borde vara är vår gissning. I den här utbildningen ger vi deltagarna förståelse för vilka alternativ du har som konsument. Ska jag börja ta ut statlig pension eller ska jag börja ta ut tjänstepensionen? Hur undviker jag statlig skatt när jag tar ut min pension? Hur mycket pengar behöver jag när jag är 67 år och hur mycket pengar behöver jag när jag är 83 år? Hur gammal tror mitt försäkringsbolag att jag ska bli? Sista frågan är extremt viktig att ha koll på för dem som funderar på att ta ut sin pension livslångt. Utöver det här berör vi frågor som efterlevandeskydd, arbeta som pensionär och lite till.

Anmälan: Sker senast dagen före respektive utbildning via vår bokningsservice på mail info@bokningsservice.se
eller på telefon 010-550 71 99. Anmälan är inte bindande utan Ni betalar enbart på faktura efter genomförd utbildning.